Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη πτώση της δημοτικότητας των Ubuntu λόγω του νέου γραφικού περιβάλλοντος


Τα Ubuntu ήταν για πολύ καιρό ήταν η πιο δημοφιλής διανομή Linux για πολλούς και διάφορους λόγους αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει αφού το ποσοστό των Ubuntu μειώνεται δραματικά και στη κυριολεξία έχει πάρει τη κάτω βόλτα.
Τα Ubuntu πριν από λίγους μήνες ήταν στη κορφή των διανομών Linux με ποσοστό 11% αλλά αυτό άρχιζε να αλλάζει το τελευταίο καιρό και έτσι τα Ubuntu από τη κορφή βρέθηκε στη τέταρτη θέση με ποσοστό σχεδόν 4%.
Ένας από τους λόγους που τα Ubuntu έχουν χάσει τη δημοφιλία τους είναι η αλλαγή γραφικού περιβάλλοντος που από Gnome έγινε Unity κάτι το οποίο δεν άρεσε καθόλου στους παραδοσιακούς χρήστες Linux.
Το αστείο της όλης υποθέσεις είναι ότι τη πρώτη θέση έχουν πάρει τα Linux Mint τα όποια βασίζονται στο πυρήνα των Ubuntu αλλά έχουν κρατήσει το γραφικό περιβάλλον του Gnome και συγκεκριμένα την έκδοση 3.0.
Πριν λίγες μέρες η Canonical έβγαλε τη νέα έκδοση των Ubuntu την 11.10 που είναι γνωστή ως Oneiric Ocelot παρά όμως το γεγονός το ότι βγήκε νέα έκδοση πριν λίγο καιρό αυτό δεν άλλαξε τη πτωτική τάση των Ubuntu. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου